تغذیه دوران بارداری ماه به ماه
مهمترین نکته درتغذیه خانم های باردار،Øامله(تغذیة الØوامل)غذاهای خون سازاست چون ازماه چهارم نیزقرص های آهن Øاوی ب12برای آنها تجویزمیشود Ùˆ گاه بعلت پوست پوست شدن لبهاو..B6برای آنهاتجویزمیشود.داروهامضرهستند
استÙاده ازخوراکی سازگارباطبع بخصوص اگرطبع سردهستیم خوراکی گرم وخشک وایام بارداری بیشترگرم وتر،استÙاده ازخوراکی های کلسیم دار درشب خونساز هستندآب طلا یون آهن داردوتنظیم کننده Ùشاراست.
کتاب ریØانه بهشتی سیماخانم،برای ماه های دوره غذاهائی یادآوری کرده Ú©Ù‡ دقیقا Ú©Ù… خونی را درمان میکند:
دوران بارداری چه بخوریم
ماه اول: ماه آغاز Ùعالیت قلب
روزی 2عدد خرما(گرم و خشک)،جمعه ها انار (سرد و تر)
انارخون ساز وزیبا کننده جنین و خرما نیز قند طبیعی داردکه سوخت مغز است وبه تعبیر پیامبر درخانه ای که خرما نباشد اهل آن گرسنه اند. خرما سوخت طبیعی مغزاست پس مواد مورد نیاز بدن را تأمین میکند.
اگر در Ùصلی بودیم Ú©Ù‡ انارنبود غذاهای خون سازدیگر بایداستÙاده شود مانندلبنیات درشب مثل شیرباخرما وپنیرباگردو،نخود،انجیر، ومغزها بصورت خام ،باقلا(سرد Ùˆ تر)Ú©Ù‡ باید با گردویاخرما استÙاده کرد Ùˆ سبزی مصر٠شود تا هم خون تازه برویاند Ùˆ هم ازیبوست پیشگیری نماید.غذاهای Ùیبردار از یبوست پیشگیری Ù…ÛŒ نماید دÙع مناسب ازارکان سلامتی است.
ماه دوم: چهره
روزی 2عددبادام(گرم و تر)
بادام منبع کلسیم است وبهتراست پودر شده و باشربت عسل معجون شود و میل شود میزان کلسیم سازی آن که مغز استخوان را پر میکند و مغز استخوان خون تازه تولید میکندبالا می باشد
ماه سوم:ماه تارهای صوتی واعضاء Øسی
گندم(گرم و تر)،شیر(سرد و تر)،گوشت نر(گرم و تر)،سیب(گرم وخشگ)
گندم ویتامین ای دارد Ùˆ بصورت جوانه یاØلیم(گوشت باگندم پخته میشود)استÙاده میشود ویتامین ای در زیبائی مؤثر است .گوشت در صورتیکه نر باشد وکباب هم بشود بالاترین خون سازی Ùˆ ویتامین ب را دارد.سیب درختی وغذاهای گرم سبب بالارÙتن Øرارت معده ودرنتیجه هضم غذا Ùˆ از طرÙÛŒ کاهش تهوع ناشی ازویارو…میشوند.شیر در صورتیکه شبها با عسل یا خرما استÙاده شود متعادل میگردد Ùˆ کلسیم سازاست
شام گوشت یا شیر Ùˆ صبØانه کره Ù…ØÙ„ÛŒ ØŒ جگر، عسل ØŒ تخم مرغ غذاهای صرÙاØاوی ویتامین ب 12 Ù…ÛŒ باشند.
ماه چهارم: رویش مو
سیب درختی شیرین،انار،عسل ،هرروز2عددانجیر(گرم وخشگ)،همه ناشتا
انجیر(والتین والزیتون)کلسیم بالادارد،درنتیجه خون سازاست دانشمندان تأکیدبرمصر٠انجیرهمراه بایک قاشق روغن زیتون بعلت نرم شدن رگهادارند.باضاÙÙ‡ اینکه راØترین ودردست ترین موادطبیعی قندی بعدازخرماوعسل است.186میلی گرم کلسیم در100گرم دارد وگرم کننده معده است.
ماه پنجم: Øرکت
Ù‡Ø±Ø±ÙˆØ²ØµØ¨Ø Ø®Ø±Ù…Ø§ ÙˆÙ‡Ø±Ø±ÙˆØ²ØµØ¨Ø ÛŒÚ© تخم مرغ ØµØ¨Ø Ù†Ø§Ø´ØªØ§
تخم مرغ بالاترین ویتامین ب را دارد Ùˆ داروی اعصاب Ù…Øسوب میشود ب12دارد
ماه ششم: عضلات،نیرومندشدن،رویش ابروها و بینی
پس ازصر٠صبØانه انجیروزیتون
زیتون اعصاب راتقویت میکندوبرای ماه آینده Ú©Ù‡ ماه آغازÙعالیت اعصاب است ضروری است.
ماه Ù‡Ùتم: اعصاب
هرروزیک انار ØµØ¨Ø Ù†Ø§Ø´ØªØ§ وهر روزنیز بادام استÙاده شود
اگرÙصل تابستان بودبه خوردن Øربزه(گرم وتر)تأکیدشده درÙرهنگ بارداری دراسلام- همچنین به خوردن به دراین ماه تأکیدشده ودراØادیث است Ú©Ù‡ کودک رازیبامیکندهمچنین Ú©Ù‡ کدومسمائی ÙˆØلوائی کودک راخوش خلق میکنداینهادراین ماه بایداستÙاده شوددرصورت Ùصلش تادرماه اتی Ú©Ù‡ ماه زیبائی نوزاد وجنین است بدن مادرکمبودنداشته باشد.
ماه هشتم: زیبائی
عسل – سرکه سیب Ù‡Ùته ای یک مرتبه- انارشیرین صبØ
عسل 9ویتامین داردودرزیبائی جنین وبدن مادروصا٠شدن پوست بخصوص صورت وکاهش اضاÙÙ‡ وزن Ùیزیولوژیک مؤثراست
سرکه گرم است ÙˆØرارت بدن رابالامییرد ومقوم اعصاب است.
باتوجه به عدم اطمینان به سرکه های موجود دربازارچون ممکن Øاوی موادشیمیائی باشند لیموترش تازه شایدجهت تصÙیه خون جایگزین مناسبی باشد اماسردوتراست Ú©Ù‡ باید باشربت عسل نوشید
ماه نهم:تولد
کباب گوشت شتربرای اÙرادطبع سردوتر،وکباب گوشت نربرای اÙرادسردوخشک،کباب ماهی برای طبع دموی وگوشت شترتاسردی وخشگی آنرامیزان نماید.
خرما باشیردرشب
تغذیه دوران بارداری اسلامی
پیغمبرصل الله علیه وآله: اطعموا المرئة ÙÛŒ شهرها الذی تلد Ùیه التمر«به زنی Ú©Ù‡ ماه آخر وضع Øمل اواست خرما (التمر) بدهید »
درمجموع ازاØادیث میتوان استنباط نمودکه غذاهای زنان Øامله خونسازوکلسیم دار+غذاهای گرم وتراست Ú©Ù‡ Ù…Øیط رØÙ… رامرطوب Ù†Ú¯Ù‡ دارندوکودک راخوش خلق وزیبانمایند.
گوشت نر- لوبیاها- جگر- کنجدازغذاهای گرم ترهستند
گلابی– انگور( Ú©Ù‡ غذای دوره بارداری Øضرت مریم ذکرشده در قرآن ) به – گیلاس ازمیوه های گرم Ùˆ تر اند
شلغم ØŒ لبو، قنبید ØŒ کدوØلوائی ومسمائی نیزگرم Ùˆ تر هستند
سبزی ومیوه ها وکره Ù…ØÙ„ÛŒ وروغن زیتون برای پیش گیری ازیبوست اÙرادسوداوی دردوره Øاملگی ضروری است.
سیب درختی رادرÙرپخته ومیل شودنیزضدیبوست (خشگی مجاز)است.
پرهیزازغذاهای Øاوی موادشیمیائی وامواج الکترومغناطیسی والکتروشیمیائی مانندامواج ماکروÙر،لامپهای بزرگ Ú©Ù… مصر٠،گذاشتن موبایل نزدیک خودØین استراØت وآلودگی زیادهواوآلودگی صوتی لازم Ù…ÛŒ باشند.
یکی ازویتامین هائی Ú©Ù‡ ازابتدای دوره بارداری برای خانم هاتجویزمیشوÙولیکداسید است Ùولیک اسیدیکی ازویتامین های گروه ب است
منابع غذائی Ùولیک اسید (ویتامین ب 9):خرما – تخم مرغ Ù…ØÙ„ÛŒ بخصوص زرده اش – جگر – کلم ها – سبزی ها بخصوص برگ دار – اسÙناج – کاهو – بامیه – نخود زرد – لوبیاها – گندم خیس داده شده – مرغ خانگی یا مرغ شرکت سبز(داغ یا کباب شده ) – نان سبوس دار مثل بربری وسنگک – قارچ – شب ها شیر- پنیر
خبرگزاری ها20Ùروردین 88مصر٠زیاد Ùولیک اسید راخطرناک اعلام کردند
پژوهشگران هشدار دادند: هرچند مصر٠Ùولیک اسید بسیار Ù…Ùید است Ùˆ مخصوصا برای زنان توصیه می‌شود اما باید توجه داشت Ú©Ù‡ این ماده نیز اثرات مثبت Ùˆ منÙÛŒ را باهم دارد. تØقیقات نشان می‌دهد Ú©Ù‡ Ùولیک اسید خطر ابتلا به سرطان Ùˆ نواقص مادرزادی را کاهش می‌دهد اما Ù…Øققان آمریکایی هشدار دادند Ú©Ù‡ این ماده درعین Øال نیز می‌تواند باعث اÙزایش رشد تومورهای پیش سرطانی Ùˆ سرطانی شود. Ù…Øققان دریاÙته‌اند Ú©Ù‡ Ùولیک اسید در واقع ویتامین 4B ساخت انسان است Ùˆ این ویتامین در پیشگیری از نواقص عصبی مادرزادی Ùˆ نیز سرطان روده Ùˆ راست روده Ù…Ùید است، اما آنها در عین Øال هشدار دادند در کشورهایی Ú©Ù‡ آرد سÙید آنها با Ùولیک اسید، غنی سازی می‌شود مصر٠اضاÙÛŒ این ویتامین در قالب قرص‌های مکمل خطرناک است Ùˆ می‌تواند عوارض جانبی نامطلوبی را برای بدن در Ù¾ÛŒ داشته باشد. برای مثال در اÙرادی Ú©Ù‡ Øامل تومورهای پیش سرطانی هستند اÙزایش مقدار Ùولیک اسید بیش از Øد نیاز Ùˆ طبیعی، خطر بروز Ùˆ رشد سرطان را تشدید می‌کند.
تعداد بازدید 49 ،